Wegwijs - Lost & Co
516
page-template-default,page,page-id-516,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Wegwijs

Heb je een vraag over verlies?

als vriend, broer of zus, ouder of familie ?

als hulpverlener, huisarts of mantelzorger …

 

We delen onze expertise met je

Misschien zoek je

een groep in je buurt?

een hulpverlener?

een boek?

vorming?

 

Stel ons je vraag 

 info@lostenco.be

 

We denken met je mee !

Je mag antwoord verwachten

per mail of telefoon

ten laatste iedere maandag.

 

Kathleen en Christ’l

 • Ik ben psychotherapeute en ik heb een cliënte die door een moeilijk rouwproces gaat. Zouden we hierover eventueel eens kunnen bellen?

 • Mijn zus en schoonbroer verloren hun middelste zoontje aan kanker. Zij zijn op zoek naar info over rouwkampen voor de broertje en het zusje. Hebben jullie zicht op ervaringen van mensen?

 • Ik heb een psychose achter de rug en momenteel nog in behandeling. Ik zoek ondersteuning om de stap naar huis weer te zetten. Iets rond herstel en de zorg weer opnemen voor de kinderen. Ik heb geen idee of Lost & co iets voor mij kan betekenen.

 • Twee jaar geleden verloor ik op korte tijd mijn grootmoeder, mijn zus, mijn moeder en mijn grootvader. Het was een erg zware periode en het lukt me nog altijd moeilijk om de draad van mijn leven weer op te pikken. Mijn vrienden en familie denken dat ik er overheen ben. “Je straalt weer,” zeggen ze, als ik een goede dag heb. Van mijn zwarte dagen, wanneer ik me opsluit, weet niemand. Ik verlang er zo naar om te kunnen praten met iemand die het gevoel begrijpt. Lier is echter te ver voor mij. Weten jullie of er in mijn buurt een praatgroep is?

 • Ik ben huisarts van een vrouw met borstkanker. Ze zal niet meer genezen en is bezorgd over wie de kinderen emotioneel gaat opvangen, haar man heeft autisme. Momenteel is er veel stress in het gezin. Hebben jullie suggesties naar ondersteuning?

 • Ik begeleid op school een meisje van het zesde jaar dat onlangs een abortus heeft laten uitvoeren. Ze heeft het hier enorm moeilijk mee. Het is een meisje dat al een paar jaar emotioneel in de knoop zit en waar het thuis ook niet altijd even vlot loopt. Ik ben op zoek naar externe begeleiding voor haar.

 • Drie jaar geleden stierf mijn echtgenote aan borstkanker. Nu ben ik zelf in behandeling voor prostaatkanker. Ik voel me zo zwak en eenzaam en ik heb geen moed om ergens aan te beginnen. Kan iemand mij bezoeken om eens te praten. Of kennen jullie organisaties die iets doen tegen vooral die eenzaamheid ?

 • Mijn neef is een paar maanden geleden omgekomen in een verkeersongeval. Hij werd aangereden op de fiets. Ik wil zijn zus graag een berichtje sturen om te laten weten dat Lost & co bestaat. Zijn er daarnaast nog initiatieven voor jonge mensen die ik kan vermelden?

   

 • Mijn vrouw heeft baarmoederhalskanker en wordt momenteel behandeld in het UZ Leuven. We houden de moed erin, maar het gaat moeilijk. Ze voelt zich schuldig tegenover de kinderen, die nog klein zijn. Ook tussen ons is de intimiteit niet meer als vroeger. Ik wil er voor haar zijn, maar ik voel me zelf ook zo machteloos en leeg. Wat zou Lost & co voor haar kunnen betekenen?

 • Waar vind ik mensen die naar mijn verhaal willen luisteren, vier jaar na de zelfmoord van mijn zoon? Hoe langer het geleden is, hoe moeilijker ik het heb. De eenzaamheid weegt alsmaar zwaarder.

 • Een goede vriendin is haar mama verloren en ze staat er plots helemaal alleen voor om alles te regelen. Ze zit er helemaal onderdoor en weent heelder dagen. Ik zou haar graag helpen, maar ik weet niet hoe. Ze heeft het financieel ook moeilijk, dus ik ben op zoek naar gratis rouwbegeleiding. Hebben jullie tips?

 • Ik ben reisbegeleider en vertrek binnenkort met een groep voor drie weken op trektocht. Eén van de deelnemers stuurde me een bericht dat zijn 18-jarige zoon vorig jaar is verongelukt en dat hem dat hem dat misschien parten zal spelen op reis. Ik zou graag eens praten over hoe ik dit hier best mee omga.

 • Kan ik bij jullie ook rouwtherapie volgen? Of kennen jullie een rouwtherapeut in mijn buurt? Ik ben mijn moeder verloren aan kanker.

 • Ik ben 63 jaar en mijn man is overleden. Mijn familie woont ver weg. De eenzaamheid valt me zwaar. Ik wil graag mensen leren kennen van mijn leeftijd die zich kunnen inleven in mijn situatie, maar waar ik ook leuke dingen mee kan doen. Kennen jullie een vereniging waar ik terecht kan?

 • Mijn vriendin heeft een niet-aangeboren hersenletsel. Ze is nu 38 maar kreeg een trombose toen ze 20 was. Het heeft haar leven erg veranderd. Ze zou hier graag over praten. Kan Lost & co naar haar thuis komen?

 • Ik ben 16 jaar en ik heb het moeilijk op school. Twee jaar geleden is mijn grootmoeder gestorven en daar heb ik nog altijd veel verdriet over. Het lijkt alleen maar erger te worden. Ik kan me niet meer concentreren en heb veel stress. Kunnen jullie helpen?

 • Hoe strikt hanteren jullie de leeftijdgrens van 40 jaar? Kan ik iemand van 44 die recent haar man verloor nog doorverwijzen naar jullie werking? Ze heeft het moeilijk om terug een spoor te vinden.

 • Mijn tante overleed in het voorjaar, na een stevige strijd tegen kanker. Ze laat een echtgenoot en drie dochters achter. Met de jongste gaat het niet zo goed. Ze is 15 en de combinatie van verdriet en puberteit pakt niet zo goed uit. De oudste twee zijn het huis al uit, dus daar kan ze ook niet altijd bij terecht. Kunnen jullie ons wat ideeën aan de hand doen?

 • Vorig jaar is mijn papa gestorven en ik mis hem elke dag nog zo hard. Ik kon hem alles vertellen, hij was mijn beste vriend. Nu loop ik verloren. Ik krijg hem niet uit mijn gedachten. Ik ben 28 jaar en ik probeer mij te amuseren, maar ik kan het maar geen plaats geven. Ik vind het moeilijk om hierover te praten en krop al mijn gevoelens op. Mijn mama wil ik er niet mee lastigvallen, want zij heeft pas ook haar vader verloren. Ik zeg nooit hoe ik mij echt voel. Ik ben op zoek naar hulp om hier toch over te kunnen praten, zoals een rouwkamp bijvoorbeeld. Kunnen jullie mij helpen?

 • Ik ben sociaal werker en één van mijn cliënten is een jonge vrouw die al veel heeft meegemaakt. Ze zit in een rolstoel en heeft al veel operaties ondergaan. De impact van het fysiek verliezen is groot. Ze voelt zich nergens begrepen. Kan Lost & co iets voor haar betekenen?

 • Een paar maanden geleden verloor ik voor de tweede keer een kindje in mijn buik. In diezelfde periode stapte ook een vriend van me uit het leven. Nog altijd voelt het alsof de grond vanonder mijn voeten is gehaald en ik weet niet hoe ik dat kan veranderen. Alsof ik niets meer durf opbouwen. Ik zou graag eens met iemand afspreken, maar ik weet niet met wie.

 • Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen met rouwverwerking. Mijn moeder is heel plots overleden, vijf dagen nadat ze ziek is geworden. Pas achteraf hoorden we dat ze een agressieve vorm van kanker had. Ik heb het heel moeilijk om dit verwerkt te krijgen.

.