Katrien - Lost & Co
2475
page-template-default,page,page-id-2475,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Katrien

Geuren hebben een eigen werking. Al tijdens mijn opleiding als herborist was ik gefascineerd door aromatherapie. Via mijn werk bij massage bij kanker leerde ik een collega kennen die is gespecialiseerd in aromazorg bij oncologie en ben ik me daarin gaan verdiepen. Mensen met kanker kunnen vaak geen geuren meer verdragen. Hun reukzin is aangetast of sterk veranderd door de behandeling.

 

Er bestaat een selectie geuren waarmee je interessante combinaties kan maken voor heel uiteenlopende klachten of vragen. Lavendel is rustgevend. Pepermunt schept ruimte. Citrusgeuren brengen de zon binnen. Gember helpt tegen misselijkheid en brengt ook warmte. Je hebt geuren die je helpen om rustiger te worden, om beter te slapen of gewoon voor een beetje instant vrolijkheid.

 

De meeste mensen kennen een aromastick wellicht in de vorm van de Vicks-stick, die je bij een verkoudheid gebruikt. Het concept is hetzelfde, alleen zitten er andere geuren in. Het is geen wondermiddel, maar toch heb ik al vaak mogen ervaren dat mensen er veel baat bij kunnen hebben. Het is mooi dat zoiets klein je weer het gevoel van controle kan geven, iets wat bij ziekte, op het einde van het leven of in een rouwproces vaak ontbreekt. Mensen hebben dan dikwijls het gevoel dat ze de controle verloren zijn. Geuren daarentegen kies je helemaal zelf. Aan een geur hangt vaak een herinnering vast. Dat installeert ook een nieuwe verbinding. Mensen kunnen de aromastick in hun zak stoppen en gebruiken als een soort ankertje doorheen de dag.